gastenboek


gastenboek

Welkom in mijn Gastenboek

   voel je vrij om wat te schrijven

      ...over de site, over een behandeling, over cranio...

                                                                                - sumito -

Dit gastenboek is helaas nog niet interactief.

Je bijdrage eraan is zeer welkom.

Als je me de tekst in een mailtje stuurt wordt hij hierbij geplaast.


Annyttsje schrijft:                                                                  7 november 2016

Hieronder een tekst over mijn ervaring met  Cranio Sacraal Therapie.

 

Ongeveer een jaar geleden werd ik me ervan bewust, dat ik ondanks alles wat ik al had geleerd over mijn afkomst en levenservaringen, toch nog steeds niet bij machte was om niet uit balans te zijn, en te voorkomen dat ik explosief of “slachtofferig”  reageerde op wat er op mijn pad kwam, hoe graag ik daar ook mee wilde stoppen.


In eerdere therapieën had ik wel geleerd wat er eigenlijk was gebeurd in mijn jeugd, en hoe me dat nog steeds beïnvloedde, maar daarmee had ik de weg daaruit nog niet gevonden.

Toen ik op internet op zoek ging naar hulp om niet langer dagelijks geregeerd te worden door mijn verleden, kwam ik Cranio Sacraal Therapie tegen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat ik las op de site van Sumito sprak me aan.


Mijn ervaringen met deze therapie bij Sumito zijn uitermate positief. Positief is niet hetzelfde als gemakkelijk, overigens. Vaak ben ik na een sessie totaal versleten, en de dagen erna soms juist erg wankel en uit balans. Daarna komt pas het positieve effect tevoorschijn.


Sumito en ik praten eerst bij over het effect van de vorige keer, en hoe het nu gaat. Daarna wordt ik uitgenodigd om comfortabel, in lekker ruim zittende kleding, te komen liggen op de massagetafel. Wat er volgt is geen massage overigens. Sumito nodigt me uit om naar binnen te keren, en een begin te maken met te voelen wat er in mijn lichaam gaande is. Ze helpt hierbij door, met een zachte druk,  haar handen op plaatsen op mijn lichaam te leggen. Soms zorgt dit voor een hele rustige, relaxte toestand. Soms ook bepaald niet. Dan worden er oude emoties opgehaald door de aanraking. We praten daar niet echt over, maar Sumito leert me hoe ik me er niet (meer) door hoef te laten overspoelen, hoe ik zelf uit een oud gevoel, angst of verdriet, kan stappen, met behulp van mijn geest en lichaam.


Het gevolg daarvan is dat ik niet meer zo overspoeld wordt door wat er in mijn leven gebeurt. Ik voel me rustiger, maak me minder snel boos en wordt niet meer elke dag verdrietig wakker. Ook in mijn omgeving merken mensen deze veranderingen op. Het voelt als een bevrijding, om eindelijk niet meer geregeerd te worden door alles wat er vroeger is gebeurd.  Ik ervaar het nog steeds als heel bijzonder, elke sessie bij Sumito. Zo mooi, hoe mijn lichaam zich bevrijdt van alles wat daar in mijn leven opgeslagen is. Zo heerlijk om oude pijn en verdriet in de ogen te kunnen kijken zonder te proberen het te negeren of er juist vol in te gaan, elke keer als het opgerakeld wordt.


Het mooiste vind ik geloof ik nog wel dat ik me niet meer schuldig voel. Ik viel mezelf best hard, over het feit dat ik nog steeds niet vrij van mijn jeugd was, nog steeds geen afscheid kon nemen van vroeger, ook al ben ik inmiddels een vijftiger. Nu weet ik dat je met je verstand veel kunt willen, maar dat je lichaam een eigen geheugen heeft aan wat er met je is gebeurt in een situatie waarin je niet kon handelen, omdat je niet bij machte was te handelen  (zoals bij een auto ongeluk, of als je als kind mishandeld wordt). Zodra iets je in het dagelijks leven je herinnert aan die gebeurtenis, neemt je brein het van je over, en reageert je lichaam voordat je het door hebt.


Cranio Sacraal Therapie is voor mij de weg eruit gebleken. Pijnlijke plaatsen in mijn lichaam verdwijnen, mijn geest is rustiger, en ik kan beter niets doen, stilstaan en genieten.

Ik gun iedereen die vastzit in zijn verleden deze therapie.

Annyttsje PruimJanika schrijft:                                                                                24 juni 2015   

Hallo Sumito,                       

Hierbij stuur ik mijn ervaring voor het gastenboek

In november 2014 ben ik begonnen aan mijn reis, dit omdat ik elke dag pijn had en veel medicatie gebruikte om de pijn maar iets te onderdrukken.

Pijnloos was inmiddels een bijna onbekend woord voor mij.

Na de eerste keer reed ik naar huis en voelde mij zo prettig dat ik alleen daarom al terug wilde komen. En ja de pijn werd minder, niet helemaal weg maar minder. Gelukkig!

Ik heb totaal 9 behandelingen gehad en ik ben PIJNVRIJ. Wie had dat gedacht na 13 jaar, ik niet.

Na de negende keer heb ik in overleg besloten om het nu zelf te doen en dat lukt ook. Ken mijn valkuilen inmiddels en kan ook veel beter voor mijzelf zorgen.

Sumito, ik zal je missen maar voor mij ben je onbetaalbaar.

Lieve groet, Janika
Annie schrijft:                                                                                22 november 2013

Door bepaalde persoonlijke omstandigheden, zat ik een periode in 2009/2011 niet zo goed in m’n vel.

Na verschillende therapieën gevolgd te hebben, die mij niet naar tevredenheid hebben geholpen, ben ik na enig zoeken bij de Cranio Sacraal Therapie terecht gekomen.

Nu november 2013.

Voel mij na behandeling met interval van 1 maal per maand in het begin,

daarna 1 maal per 6 weken en nu 1 maal per 2 maanden, als herboren.

Ik ben lichamelijk en geestelijk opgeknapt, heb veel meer energie, ben weer vrolijk en opgewekt en kijk weer positief naar de toekomst.

Kortom ik kan de wereld weer aan.

En het is een openbaring voor me dat er zoveel contact met je lichaam mogelijk is, dat je dat zo leert kennen.

Annie
Marije schrijft:                                                                                19 november 2013

Lieve lezers,

Dankbaar maak ik van de gelegenheid gebruik om, na een jaar op en af op de tafel van Sumito te hebben gelegen, te melden dat ik me veilig, liefdevol en met veel vak-vrouw-schap behandeld heb gevoeld. Ik heb dankbaar en met veel ' groeimomenten' bij haar, afscheid genomen.

Het was mij een groot en vooral helend genoegen!

Marije


    Anita Vedder schrijft:                                                                         29 december 2011

Ziet er geweldig uit je website maar dat kan ook niet anders voor zo een prachtig mens

veel succes met alles wat op je pad komt.

liefdevolle knuffel 

anita